Bună Dimineața

Cum scoatem țara din criză? Impozităm nervii…

Nu de alta, dar cred că numai în Moldova fiecare consideră că are dreptul să-și manifeste nemulțumirea și propriile frustrări asupra celor din jur.
Spre exemplu, dacă vânzătoarea are probleme acasă, e „normal” să-ți răspundă mânioasă și să-ți arunce produsele în săculeț, fără să-i pese că ceva s-ar putea sparge, că doar ai dat banul deja. Ori dacă șoferul de taxi e nervos, are tot „dreptul” să se răstească la tine, iar dacă ai tupeul să-i faci un reproș, riști să fii luat la pumni, doar ești în mașina lui, trebuie să respecți „regulile casei”. Dacă în microbuz șoferul e supărat că pe contrasens mașinile nu vor să-i cedeze trecerea, are tot „dreptul” să dea cu pumnul în volan și să calce puternic pedala de frânare ca să-și „aranjeze” frumos pasagerii în parbriz.

Și exemplele ar putea continua la infinit, că doar suntem destul de temperamentali și iuți la mânie. Ar fi de ajuns un leu – atât să fie impozitul pentru înjurături, agresiune verbală, mutre înăcrite ca să scoatem țara din criza economică. Doar câte un leu de la fiecare persoană, care își varsă nervii pe cei din jur, să ajungă în haznaua statului ar fi de ajuns ca să transformăm Moldova într-un stat prosper.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *