CSI / RusiaRăzboi

Cum se antrenează militarii lui Putin pentru a fi trimiși pe front în Ucraina: „Sunt beți de la 11 dimineața. Se plimbă în grupuri și hărțuiesc”

Trupele rusești care se antrenează pentru a fi trimise pe frontul din Ucraina se îmbată și hărțuiesc localnicii. „Sunt beți de la 11 dimineața”.

Rusia a suferit pierderi uluitoare în Ucraina și caută să-și întărească rândurile, dar militarii dintr-o nouă unitate de luptă aflată în pregătire îi hărțuiesc pe localnici și își petrec mai tot timpul beți, scrie Business Insider, care citează The Wall Street Journal și Stirileprotv.

De asemenea, localnicii din orașul rusesc Mulino s-au plâns de noua unitate de voluntari pe rețelele de socializare. Din postările oamenilor rezultă că trupele din Corpul 3 de Armată își petrec o mare parte din timp în stare de ebrietate și deranjează locuitorii din zona în care se antrenează, conform unui raport, transmite sursa citată.

Astfel de observații pot indica faptul că acestor recruți le lipsește disciplina, dar se vor lupta să susțină efortul de război al Rusiei.

”Ei spun că ne vor apăra, dar din ce am văzut aici nu cred că vom dormi foarte liniștiți”

„Întregul sat suferă din cauza acestor voluntari”, a scris o femeie care s-a identificat drept Ksenia Glotova pe rețeaua de socializare rusă VK, se arată în raport.

„Se plimbă în grupuri și hărțuiesc. Un lucru ar fi dacă s-ar antrena și ar rămâne la baza lor. Dar ei se plimbă beți pe aici de la 11 dimineața”, a scris ea.

Ekaterina Horoshavina, o altă utilizatoare, a declarat că unitatea părea mândră că urmează să fie dislocată în Ucraina. „Ei spun că ne vor apăra, dar pe baza a ceea ce am văzut nu vom dormi foarte liniștiți”, a scris Ekaterina.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a ordonat ca armata Rusiei să se extindă cu 137.000 de oameni, începând cu 2023. Acest anunț a venit la o zi după împlinirea a șase luni de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Conflictul a devenit un război de uzură, Rusia concentrându-se în primul rând pe cucerirea de noi teritorii în regiunea Donbas de est și pe deținerea controlului asupra celor capturat în sud. Dar progresul a fost lent, iar avansul Rusiei este acum efectiv blocat.

Pentagonul estimează că 80.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în 6 luni de război

Recent, Pentagonul a estimat că 80.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în război, ceea ce este un număr uluitor de mare în doar jumătate de an de lupte.

În timp ce Rusia încearcă să-și consolideze rândurile, Ucraina pare să lanseze o contraofensivă mult așteptată în sud.

„Forțele armate ale Ucrainei au trecut prima linie de apărare a ocupanților în apropiere de Herson”, a declarat anunțat Centrul de comunicații strategice al Ministerului Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei într-un comunicat.

„Trupele noastre cred că Ucraina are o șansă reală să-și recapete teritoriile ocupate, mai ales având în vedere utilizarea foarte reușită a armelor occidentale de către armata ucraineană”, a transmis ministerul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *