Editorial

Cum te numesti, pui de dac?

…imi amintesc de valul frumos de demnitate nationala din anii ’90, cand basarabenii pornisera sa-si corecteze numele rusificate. Precum stim, valul acela s-a izbit de zidul ideologic ridicat in calea celor care credeau ca au dreptul la demnitatea de a fi purtator de nume.

Tot Sistemul Moldovei independente s-a ridicat impotriva celui care nu mai voia sa se numeasca Ivan si cerea sa fie trecut in acte drept roman, caci romani i-au fost parintii. Zidul insa era prea puternic si majoritatea, convinsa ca lupta cu morile de vant, s-a lasat invinsa. Ivan a ramas tot Ivan, Fedea – tot Fedea…

Dupa instalarea la Chisinau a noii Puteri, se pare ca la capatul tunelului licareste o luminita. Cititi, va rog, interviul cu Alexandru Oleinic, ministrul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor (pag. 4-5). Am inteles ca nu mai exista nicio bariera in calea moldovenilor (basarabenilor romani) care doresc sa-si corecteze numele si sa fie inscrisi in acte drept romani. Acum totul depinde de Ivan si de Fedea. Asa, cel putin, am inteles noi, cei de la TIMPUL. De aceea, propunem cititorilor nostri sa renastem valul din anii ’90 si sa pornim o campanie nationala de corectare a numelor noastre. Ce zici, Vanea? Dar tu, Fedea?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *