Eveniment

Cum trei tineri din România au tras peste Prut țigări de contrabandă

Astfel, în jurul orei 21.20, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Sculeni, în apropierea malului românesc al râului Prut, trei tineri care transportau trei colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră.

Poliţiştii de frontieră i-au reținut și i-au condus la sediul sectorului pentru cercetări.  S-a constatat că sunt cetăţeni români, cu vârste de 17 şi 18 ani. Unul dintre tineri a mai fost depistat de poliţiştii de frontieră transportând, cu o bicicletă, ţigări de contrabandă la începutul lunii martie a acestui an.

Cu privire la cele constatate, Ş.M. a declarat că a fost contactat de o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, care i-a propus ca, în schimbul unor sume cuprinse între 300 şi 500 lei, să transporte coletele cu ţigarete, de la malul râului Prut, până în localitatea Sculeni. Tinerii au mai adăugat că au tras cu nişte frânghii cele trei colete, prin apa râului Prut, cu sprijinul unei persoane din Republica Moldova.

În urma inventarierii coletelor, au fost descoperite 3.750 pachete ţigări marca Plugarul, de provenienţă R. Moldova.

Ţigaretele în valoare totală de 16.750 lei românești au fost confiscate. 

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași informează că cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.
 
Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *