ActualitatePolitică

Cumnatul lui Dodon, reținut în timp ce mânca o recipisă. Perchezițiile continuă cu participarea socialistului

Cumnatul lui Igor Dodon a fost reținut pentru că mânca o recipisă din care reiese că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova, scrie Jurnal.md. Amintim ca la această oră au loc percheziții acasă la fostul socialistul Igor Dodon, dar și în alte locații care îi aparțin direct sau prin interpuși.

Potrivit sursei citate percheziții au loc la casa lui Igor Dodon de pe strada Paris din sectorul Buiucani al capitalei, într-un penthouse din Chișinău, la o bază de odihnă din Molovata, una din Sadova și o casă de locuit din Sadova.

Petru Iarmaliuc, procurorul de caz în contextul descinderilor la domiciliul fostului președinte, Igor Dodon și alte locații, a spus, într-o scurtă declarație pentru presă, că se fac acțiuni de urmărire penală „cu participarea dlui Dodon și apărarea lui”. Iarmaliuc a mai spus că se întreprind 12 acțiuni de urmărire penală în acest context.

Precizăm că săptămâna trecută, Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe cazul „kuliokul”. Prin ordonanța PG a fost pornit dosar penal pe faptul finanțării ilegale a PSRM de către un grup criminal organizat.

Este vorba despre imaginile video din anul 2020, în care apare Igor Dodon, Serghei Iaralov și Vladimir Plahotniuc, cel din urmă întinzându-i lui Dodon o pungă neagră. Din discuții se subînțelege că în ea se află bani.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo a declarat, la un an de la apariția imaginilor cu punga neagră, că nu există suficiente probe pentru inculparea fostului președinte, iar în octombrie 2020, Judecătoria Chișinău a lăsat în vigoare ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Bai, frate! Nevasta-mea ma intreaba in fiecare zi: Ce mai gatim azi? Acum am un raspuns, mancam si noi ca boierii din Republica Moldova….facem o salata de recipise de o sa moara vecinele de ciuda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *