Sănătate

Cură cu pepene verde

 Pepenele verde este foarte bogat in nutrimente si in licopen si merita sa fie inclus intr-un program de nutritie personal. Pepenele verde este unul dintre putinele alimente cu un continut ridicat de licopen (pigment natural, care da culoarea rosie si care este un puternic antioxidant). Acesta nu contine grasimi. Cu un aport caloric scazut, pepenele verde nu contine grasimi si este o sursa ideala de vitamine (A, B6, C si tianina) si potasiu. Studiile au aratat ca o ceasca si jumatate de pepene verde contine intre 9 si 13 mg de licopen. In plus, pepenele verde are cu 40% mai mult licopen decit tomatele crude, neprelucrate. Pentru a beneficia din plin de aceste proprietati, este bine sa alegeti pepenele copt, roseata fiind un indicator al dulcetii. Un studiu recent al Departmentului de Agricultura din SUA arata ca, spre deosebire de tomate, pepenele verde nu trebuie fiert pentru a elibera licopenul. Daca va preparati un juice din pepene, veti observa licopenul sub forma unor firicele rosii, subtirele.

GatindCuMira

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *