CSI / Rusia

Cursul la bursă pentru un euro a depășit 87 de ruble

Imediat după începerea tranzacționării, miercuri, 19 ianuarie, moneda euro a atins cota de 87.10 ruble, fiind cea mai mare cifră din decembrie 2014. Apoi a venit o corecție mică, iar moneda unică europeană din nou a coborât sub cotația de 87 de ruble.

Dolarul a depășit din nou 79 de ruble, ajungând la 79.40 ruble.

Cursul oficial pentru un dolar a fost stabilit de Banca Rusiei, la 20 ianuarie de 78,48 ruble, iar pentru un euro – 85,29 ruble.

Căderea rublei vine pe fondul scăderii prețului la țiței. Prețul unui baril de Marea Nordului Brent a scăzut la $ 28.16, care este aproape de minimul de la zi la zi.

Într-un interviu, analistul de "Pallada Asset Management" Michael Stepanian a sugerat că dolarul în timpul tranzacționării de miercuri, ar putea trece de limita de 80 de ruble.

Analistul Timur Nigmatullin a sugerat miercuri că cotația rublei față de principalele valute sunt susceptibile pentru a redobândi ieftinirea petrolului. Cu toate acestea, slăbirea bruscă a monedei ruse, în opinia sa, este puțin probabil. 

Mai mulți experți au menționat pentru Bloomberg, că Banca Rusiei va fi obligat să reia intervențiile pe piața valutară în cazul unei deprecieri suplimentare a rublei. 

sursa: rbc.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *