Ultima oră

Curtea Constituțională lovește în Guvernul BOC?

Judecătorii au admis contestaţia partidelor de opoziție, PSD şi PNL.

Potrivit unor unor surse oficiale, citate de Mediafax, miniştrii au întrerupt şedinţa de miercuri a Guvernului pentru a discuta despre decizia Curţii Constituţionale privind comasarea alegerilor.

Decizia judecătorilor vine după ce săptămâna trecută aceştia au amânat un verdict, motivând că au nevoie de la guvern de informaţii referitoare la impactul financiar al măsurii asumate de executiv. Decizia de amânare a fost luată pentru aflarea impactului financiar asupra Guvernului.

"Motivul amânării îl constituie analizarea informaţiilor suplimentare solicitate Guvernului cu privire la impactul financiar al adoptării legii supuse controlului de constituţionalitate, respectiv a studiului comparativ referitor la cheltuielile bugetare pe care le implică organizarea şi desfăşurarea simultană, respectiv separată, a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi a Senatului", au precizat magistraţii Curţii.

Parlamentarii PSD şi PNL au contestat la Curtea Constituţională legea privind comasarea alegerilor pe motiv că aceasta "PDL şi aliaţii săi au decis că oamenii pot să voteze doar când decide puterea politică, nu când o cer actele constitutive ale unui stat care se pretinde democratic".

La 15 decembrie 2011, guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. 

Via Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *