Actualitate

Curtea de Apel A REDUS sentinţa pentru doi cetăţeni străini condamnaţi pentru trafic de copii și proxenetism

Decizia a fost pronunţată de către Curtea de Apel Chişinău, iar procurorii anunţă că o vor contesta la Curtea Supremă de Justiţie şi vor cere menţinerea sentinţei primei instanţe.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, cetăţeanul italian, folosind legenda selectării copiilor pentru includerea într-o echipă de fotbal din Italia, recruta copii din familii social-vulnerabile pentru exploatare sexuală. Organele de drept au reuşit reţinerea şi arestarea bărbatului în
momentul tentativei de abuzare sexuală a unui băiat în vârstă de 13 ani. Anterior, în anul 2000, cetăţeanul italian a mai fost condamnat pe teritoriul
Italiei pentru raporturi sexuale cu minori.

În cazul cetăţeanului Norvegiei, care deţine şi cetăţenia Federaţiei Ruse, s-a constatat că venise în Republica Moldova pentru instituirea unei reţele de oferire a serviciilor de turism sexual pentru persoane de orientare netradiţională. Inculpatul a creat un site pe care a plasat profilurile unui grup de băieţi minori, originari din Republica Moldova. Pentru serviciile sexuale acordate beneficiarii plăteau în medie 500 de euro, dintre care minorilor le revenea de la 150 de lei până la 500 de lei. Victimele recrutate şi exploatate sexual erau băieţi în vârsta de 14 – 17 ani, din familii social-vulnerabile, unii din ei fiind originari din regiunea transnistreană.

În primăvara anului 2012, instanţa de judecată i-a condamnat pe cei doi cetăţeni străini la câte 21 de ani închisoare, iar pe alţi trei, cetăţeni ai Republicii Moldova, la pedepse a câte 10, 11 şi 18 ani de închisoare.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *