Politică

Curtea de Apel Chișinău va examina, astăzi decizia de arestare pentru 30 de zile a lui Filat

Popa a solicitat cercetarea lui Filat în stare de libertate sau în arest la domiciliu.

În data de 15 octombrie, deputatul PLDM a fost reţinut de ofiţerii CNA pentru 72 de ore, după ce 79 de deputaţi au votat, la solicitarea procurorului general, pentru lipsirea lui de imunitate parlamentară.

Duminică, Vlad Filat a primit 30 de zile de arest preventiv. El este cercetat penal pentru corupție şi fraudele din sistemul bancar şi riscă până la 15 ani de închisoare.

(ȘTIREA ZILEI) Nașul lui Filat a RECUNOSCUT că beneficiarul „Caravita" este Vladimir Filat

Dosarul a fost pornit după autodenunțul omului de afaceri Ilan Șor, de la care Filat ar fi extorcat 250 de milioane de dolari.

Ofiţerii şi procurorii Centrului Naţional Anticorupţie au descins acum două zile în două locuinţe ale deputatului Vlad Filat. Aceștia au plecat cu un plic din una din case, iar perchezițiile în cea de-a doua vor continua și pe parcursul zilei. Procuratura Generală anunţă că printre obiectele ridicate sunt carduri bancare, ceasuri de lux (Patek Philippe, Vacheron), un număr considerabil de arme şi muniţii pentru ele, permise de deţinere a acestora, tehnică informaţională, stick-uri de memorie etc..

Procuratura precizează că toate acţiunile de urmărire penală care s-au desfăşurat miercuri şi joi, 21-22 octombrie, au avut loc în prezenţa avocaţilor învinuitului, fiind autorizate în prealabil de către judecătorul de instrucţie, conform procedurii legale stabilite

(SCANDALUL FILAT TRECE PRUTUL) Judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iași, dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *