Chișinău

Curtea de Conturi a dat în vileag nereguli admise de administraţia Chişinăului

Raportul de audit de 130 de pagini constată că autorităţile locale din capitală au subestimat baza impozabilă a municipiului, ceea ce a dus la ratarea unor venituri de peste 61 de milioane de lei în perioada 2010-2011. „Din Chişinău se mai pot scoate încă 30 de procente de impozite, dar chiar şi încă un buget. Spre deosebire de alte localităţi, capitala este o mină de aur”, a comentat membrul CCRM Valeriu Chiţan.

Controlorul public Sergiu Ştirbu a estimat că neevaluarea rezervelor, „acest flagel, implicit atrage transferuri nefondate din bugetele ierarhic superioare, generând dezechilibre pentru finanţele publice în ansamblu”.

Prezent la şedinţă, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a admis existenţa unor lacune, dar a insistat că o parte din vină o poartă Consiliul municipal Chişinău. „Acolo unde sunt abateri ale şefilor de subdiviziuni, dânşii trebuie să răspundă direct, pe de altă parte, urmează a fi clarificate aspectele unde sunt puncte de vedere diferite”, a adăugat primarul Chişinăului.

Sursa: MOLDPRES
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *