CSI / Rusia

Curtea de Justiție a UE a decis că Ianukovici este ”sancționabil”

Pe 15 septembrie 2016, Curtea a anunţat decizia să privind cauza T-346/14 – plângerea lui Ianukovici la adresa Consiliului UE cu privire la includeera sa pe listele de sancţiuni ale UE.

„Formal, decizia Curţii a admis parţial plângerea reclamantului, dar Ianukovici a pierdut la toate aspectele de fond” – se spune în articol.

Ianukovici a făcut contestaţie împotriva primelor două decizii privind sancţiunile: introducerea unor restricţii în 2014 şi extinderea acestora până în martie 2016. Altfel spus, sancţiunile actuale nu au fost luate în considerare în cadrul judecării dosarului, care sunt obiectul unui alt proces intentat de Ianukovici.

Curtea a statuat că informaţiile suplimenare furnizate de Procurorul General al Ucrainei, în special referirea la cele trei dosare penale ale lui Ianukovici investigate în Ucraina, împreună cu alţi factori cunoscuţi, inclusiv locul reclamantului în fosta conducere a statului, sunt suficiente pentru adoptarea deciziei Consiliului UE de a-l include în lista de sancţiuni, revizuită în 2015.

„Această înseamnă că nouă plângere a lui Ianukovici, care atacă sancţiunile existente impuse de Consiliul UE pentru perioada până în martie 2017, are puţine şanse de succes” – spune articolul. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *