CSI / Rusia

Cutiile negre ale avionului prăbușit la Rostov-pe-Don sunt grav avariate, anunță oficialii ruși

Avionul companiei flydubai, ce efectua zborul FZ981 din Emiratele Arabe Unite, s-a prăbușit sâmbătă dimineață în timp ce încerca să aterizeze. Avionul, un model Boeing 737-800, a abandonat prima aterizare programată și s-a învârtit în cerc timp de peste două oră în condiții meteo dificile deasupra aeroportului din Rostov-pe-Don. Toate cele 62 de persoane aflate la bord — 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului — au murit.

”Dispozitivele de înregistrare primite sunt grav avariate din punct de vedere mecanic. Experții au început inspecția, deschizând și extrăgând modulele de memorie din carcasele de protecție, pentru activitățile ulterioare de restabilire a conexiunilor prin cablu și de pregătire a copierii datelor”, a menționat IAC.

Agenția de presă Ria Novosti l-a citat pe un reprezentant IAC conform căruia operațiunea de decodare a informațiilor înregistrate de cutiile negre ar putea dura o lună.

Conform regulilor de aviație internațională, ancheta va fi condusă de Agenția pentru siguranță aeriană din Rusia împreună cu reprezentanți din SUA, țara în care a fost produs avionul, și din Emiratele Arabe Unite, țara unde se află sediul companiei flydubai.

Compania flydubai a precizat că 44 dintre pasageri erau ruși, alături de opt ucraineni, doi indieni și un uzbec. Comandantul aeronavei era cetățean cipriot, iar copilotul era spaniol și fiecare avea la activ aproape 6.000 de ore de zbor. Ceilalți cinci membri ai echipajului erau din Spania, Rusia, Seychelles, Columbia și Kârgâzstan.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *