Externe

Cutremur de 4,8 grade pe scara Richter în centrul Italiei: Școlile au fost închise în anumite zone

Un cutremur de magnitudinea 4,8 a avut loc luni, 18 septembrie, în centrul Italiei, la nord de oraşul Florenţa, unde locuitorii au ieşit în stradă, însă nu s-a soldat cu pagube sau victime, potrivit autorităţilor, relatează News.ro.

Şcolile au fost închise în anumite zone, ca măsură de precauţie, iar trenuri înregistrau întârzieri din cauza unor verificări pe linii feroviare.

Institutul Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) a anunţat un seism de magnitudinea 4,8 pe scara Richter, cu epicentul în apropiere de Marradi, un orăşel cu aproximativ 3.000 de locuitori, în provincia Florenţa, în lanţul muntos al Apeninilor.

Cutremurul a avut loc luni, la ora locală 5.10 (7.10, ora României).

Pompierii au anunţat pe X locuitori speriaţi au sunat la servicii de urgenţă, dar că ”pentru moment nu s-a semnalat niciun rănit”.

Primarul din Marradi, Tommaso Triberti, a anunţat la postul de televiziune Rainews24 că pompieri efectuau controale în case.

”E multă îngrijorare. Toţi oamenii sunt în stradă, dar nu s-a semnat nicio pagubă anume”, anunţă el.

Orăşelul vecin, Mugello, a fost afectat în 2019 de un cutremur de magnitudinea 4,5 care a provocat pagube minime, dar a fisurat faţada unei biserici din secolul al XVII-lea.

Mugello a fost devastat de un cutremur în 1919, unul dintre cele mai grave ale secolului, soldat cu aproximativ o sută de morţi.

Partea centrală a Munţilor Apenini prezintă un risc mare de activitate seismică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *