ActualitateExterne

Cutremur în guvernul de la Chișinău

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a anunțat că demisionează din funcția de vicepremier și ministru de externe al republicii, notează stiri.md.

„Astăzi, cu un amalgam de sentimente, dar cu convingerea fermă că alături de doamna președinte Maia Sandu și echipa de guvernare, am reușit să realizăm o serie de obiective fundamentale pentru țara noastră, în acești doi ani și jumătate. Vă anunț că am luat decizia de a-mi depune mandatul de vice-primministru și ministru al Afacerilor Externe.

În guvernele conduse de miniștrii Dorin Recean și Natalia Gavriliță și cu sprijinul majorității Parlamentare, am reușit să punem Moldova ferm pe calea aderării la UE și pe viitoarea hartă lărgită a Uniunii.

(…)Am îndeplinit cu succes obiectivele de politică externă, stabilite împreună și alături de Maia Sandu, iar la această pauză am nevoie de o pauză, în acel timp, vă asigur că voi continua să contribui la eforturile șefei statului de a aduce R. Moldova în UE”, a declarat Popecu.

Nicu Popescu are 42 de ani și a deținut funcția de ministru de Externe din august 2021, fiind membru în Guvernele Gavriliața și Recean.

Potrivit surselor TV8, Popescu ar urma să fie înlocuit de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi. Acesta este și membru al Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. L-am vazut azi, L – 29.Ian.2024 pe Mihai Popșoi, lăsat singur în fața presei. Recean: „Mihai rămâne”. Vai ce caricatura de ministru de externe ! Asa ceva… te bufneste rasul numai cand il vezi ce stangaci este. Cum poate sa faca fatza in postul de ministru de externe asa om ? Palaria este prea mare pt el. Va inchipuiti ca Popșoi ar putea sa-i faca vreodata fatza lui Lavrov ? Ma gandesc ce-o fi in capul Maiei Sandu cand pune un asa ministru slab ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *