CSI / Rusia

„Cutremur” la vârful armatei ruse. Un general de divizie, demis după ce și-a criticat superiorii: „Comandantul șef ne-a dat o lovitură perfidă”

Generalul rus de divizie Ivan Popov anunţă joi, 13 iulie, că a fost demis din funcţia de comandant al celei de-a 58-a Armate, după ce a prezentat ierarhiei militare situaţia dezastruoasă care domnea pe frontul din Ucraina unde, potrivit acestuia, militari ruşi au fost înjunghiaţi în spate din cauza greşelilor unor ofiţeri de rang înalt din armată, relatează Reuters.

Generalul Ivan Popov, care conducea a 58-a Armată, anunţă într-un mesaj audio publicat de către un parlamentar rus că a fost demis din această funcţie.

„Am atras atenția asupra celei mai mari tragedii a războiului modern – lipsa de recunoaștere a artileriei și contra-lovituri și multiplele morți și răni provocate de artileria inamică”, a spus Popov, potrivit mesajului difuzat pe canalul Telegram al legislatorului Dumei Andrei Gurulyov.

Popov, a cărui unitate lupta în regiunea Zaporizhia, din sudul Ucrainei, și-a criticat dur superiorii.

„Soldații forțelor armate ucrainene nu au putut să pătrundă pe frontul nostru, dar din spate comandantul șef ne-a dat o lovitură perfidă decapitând armata în momentul cel mai critic și tensionat”, a spus Popov în mesajul său.

Contactat de Reuters, Ministerul rus al Apărării nu a comentat imediat.

Reuters scrie că nu a fost în măsură să verifice autenticitatea acestui mesaj audio.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *