ActualitateExterne

Cutremur puternic în largul coastelor din Papua Noua Guinee

Un seism cu magnitudinea 6,2 a lovit joi coastele nordice ale statului insular Papua Noua Guinee, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), informează AFP, potrivit Agerpres.

Cutremurul de pământ s-a produs la 300 de kilometri est de oraşul Vanimo, care va fi vizitat de papa Francisc la sfârşitul acestei săptămâni. Nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Nu au fost raportate pagube majore în oraşul Wewak, situat pe coasta nordică din Papua Noua Guinee, potrivit unui fotograf de la AFP.

Seismele sunt frecvente în Papua Noua Guinee, un stat aflat în “Cercul de Foc al Pacificului”, o zonă cu o activitate tectonică intensă şi care se întinde din Asia de Sud-Est până în Pacific.

Deşi provoacă de obicei doar pagube limitate în zonele înalte şi puţin populate din junglă, ele pot cauza alunecări de teren devastatoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *