Actualitate

Cutremur total în PNL. Informația care dinamitează scena politică

Ultimul sondaj IRES privind situația politică din țara noastră pentru anul 2021 vine cu date care dinamitează scena politică din România. Principalul partid din coaliția de guvernare, PNL, se pare că va avea un an greu, după cum consideră românii.

Sondajul arată cum apreciază românii evoluția principalelor partide politice în 2021.

Se anunță un an greu pentru PNL

Concret, în cazul AUR, partidul surpriză de la alegerile parlamentare, 32% dintre respondenți consideră că va evolua „în bine” în 2021. 22% consideră că partidul condus de George Simion va rămâne la fel, iar 38% susțin că va scădea.

În cazul USR-PLUS, 24% din cei intervievați anticipează o creștere în acest an pentru această alianță politică. Pe de altă parte, 31% cred că vor rămâne la fel și 39% consideră că vor scădea în preferințe.

Cu privire la PSD, 23% din cei care au participat la sondaj cred că va fi o evoluție în bine, iar 40% prevăd o stagnare. La polul opus se află 34%, care consideră că social-democrații vor scădea.

Și nu în ultimul rând, PNL, surpriza acestui sondaj. Pentru liberali anul 2021 se pare că va fi unul foarte prost. 49% dintre românii intervievați consideră că PNL va scădea în aprecierea alegătorilor. Pe de altă parte, doar 12% văd o evoluție „în bine” a PNL, în timp ce 36% cred că va rămâne la fel.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1030 de respondenți prin sistemul CATI (apelare telefonică computerizată aleatorie), în perioada 7-8 ianuarie 2021, eroarea fiind de ± 3,1%.

Orban își va păstra funcția de președinte PNL
Sau cel puțin așa consideră 50% dintre românii care au participat la sondajul IRES. De cealaltă parte, 46% consideră că acesta nu-și va păstra funcția la congresul liberalilor ce va fi organizat în primăvară. Un procent de 4% nu știu sau au ales să nu răspundă.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *