Externe

CUTREMURĂTOR! După ce le-au distrus școala, invadatorii au scris cu creta pe tablă un mesaj pentru copii ucraineni

După ce le-au distrus școala, ocupanții ruși au scris cu creta pe tablă un mesaj pentru copiii ucraineni.

Katiujanka este o localitate la nord de Kiev, ocupată de ruși la începutul invaziei în Ucraina, în care forțele de apărare ucrainene au recăpătat controlul la sfârșitul lunii martie. Au găsit școala distrusă. Multe obiecte au fost furate, iar ce nu le-a fost util rușilor a fost distrus. În curtea școlii a fost improvizat un cimitir, iar pe terenul de fotbal fuseseră săpate tranșee.

Într-una din clase, complet distrusă, soldații ruși au scris cu creta pe tablă un mesaj pentru elevii ucraineni, mesaj pe care l-au semnat cu „Rușii”, relatează CNN.

În mesaj, „rușii” le spun copiilor că n-ar fi vrut să le distrugă școala, dar că au fost bombardamente și n-au avut ce face: „Copii, ne pare rău pentru asemenea mizerie, am încercat să salvăm școala, dar au fost bombardamente. Trăiți în pace, aveți grijă de voi și nu repetați greșelile făcute de înaintașii voștri. Ucraina și Rusia sunt un singur popor!!! Pacea fie cu voi, fraților și surorilor!”.

Acesta este doar unul din mesaje. Au mai fost descoperite și altele – toate scrise în limba rusă – pe table împrăștiate în jurul clădirii. 

„Suntem pentru pace în întreaga lume”, se spune într-un alt mesaj scris pe tablă.

CNN nu a putut verifica cine a scris notele.


comentarii

  1. Ăștia sunt defecți la mansardă din proiect. Șansa lumii e ca porcii de moscălie să ia o bătaie bună și apoi să înceapă să se bată între ei și să se rupă în câteva state mai mici. Așa avem o șansă să scăpăm de nația asta spurcată și să ne vedem de viață și de viitor ca națiuni libere, asociate sau nu dar fără să își mai bage rușii coada pentru a spune ei ce e voie să faci și ce nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.