EconomieSocial

Cutremurul devastator din Turcia: R. Moldova va acorda ajutor umanitar de peste 8 mln. lei persoanelor sinistrate

Un lot de produse de primă necesitate pentru adulți și copii va fi transmis în calitate de ajutor umanitar persoanelor sinistrate din Turcia, o astfel de decizie a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, decizia respectivă vine ca răspuns la solicitarea Guvernului Turciei adresată comunității internaționale, având în vedere că dimensiunea daunelor produse de cutremurele din 6 și 7 februarie anul curent depășește capacitățile naționale de răspuns, scrie Deschide.md.

Lotul este compus din produse alimentare și de igienă pentru adulți, hrană și articole de îngrijire pentru copii, perne, pături, prosoape, măști de protecție și alte bunuri cu o valoare totală de peste 8 milioane de lei.

Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, va asigura în comun cu Ministerul Finanțelor îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontiera de stat a bunurilor, astfel încât acestea să ajungă în cel mai scurt timp la destinație. Cheltuielile pentru realizarea misiunii de transportare vor constitui  348,7 mii lei și vor fi acoperite de MAI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *