Bună Dimineața

Dacă am putea să serbăm în fiecare lună Ziua Independenței

În fiecare primăvară, în ajunul sărbătorilor pascale, de obicei, Primăria emitea o dispoziție prin care se aplicau marcajele rutiere pe toate străzile din oraș. După ce se topea zăpada și se mai curățau drumurile, autoritățile aveau grijă ca străzile orașului să fie distinse cu liniile corespunzătoare. Însă, anul acesta, chișinăuienii au avut de așteptat până la sfârșit de august, când marcăm Ziua Independenței pentru ca acestea să apară și, atenție, doar pe unele străzi principale.

Vreau să reamintesc autorităților că marcajele rutiere au rolul de a asigura viața la trafic pentru toți cei implicați. Șoferii se orientează mai bine pe străzile delimitate, nu trec pe contrasens, nu încurcă la alți șoferi și observă trecerile de pietoni. Sunt treceri de pietoni în capitală care abia se mai văd și, culmea, au lipsă și indicatorul rutier. În acest fel, viața pietonilor se află în mare pericol și oamenii se simt nesiguri pe străzi. Exact într-o săptămâna începe un nou an școlar, iar să fii un pieton în jungla Chișinăului este o adevărată provocare. 

Potrivit regulamentului circulației rutiere, marcajele rutiere servesc la organizarea circulaţiei. Acum este clară explicația de ce în traficul din Chișinău este haos. Mai mult ca atât, marcajele rutiere ajută la trafic mai ales când se lasă noaptea. Sunt străzi principale în Chișinău la care stâlpii de iluminare nu funcționează, sau dacă funcționează, atunci la o distanță mare, care încă și mai mult îngreunează deplasarea prin oraș.

Dacă am putea să serbăm în fiecare lună Ziua Independenței poate vom avea marcaje rutiere pe toate străzile din oraș anul împrejur.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *