CSI / Rusia

„Dacă ești rănit, ești mort”. Armata rusă din Ucraina are o mare problemă cu medicamentele și doctorii

Forțele armate ale țării agresoare a Federației Ruse se confruntă cu mari probleme cu medicamentele în timpul „operațiunii militare speciale” pe care au lansat-o pe teritoriul Ucrainei. Ocupanții sunt de părere: „dacă este rănit, atunci cel mai probabil va fi mort”.

După cum s-a dovedit, soldații armatei lui Putin nu urmează pregătire medicală și nici măcar nu sunt în măsură să acorde primul ajutor lor înșiși sau camarazilor lor. Acest lucru a spus jurnalistul ucrainean Roman Țîmbaliuk pe Facebook .

Potrivit acestuia, trusele de prim ajutor ale armatei ruse sunt realizate conform standardelor sovietice. În special, există în mare parte componente expirate.

„Din aceasta cauza, cei mai multi dintre raniti mor in primele faze, fara a iesi de pe campul de lupta”, spune jurnalistul.

El a menționat că există și probleme cu medicii din trupele ruse. Sunt foarte puțini specialiști calificați în rândurile lor și toți se află în spitale de campanie, unde în cele mai multe cazuri invadatorii răniți pur și simplu nu sunt luați.

Medicii cu normă întreagă din unitățile de luptă ale armatei inamice sunt, de asemenea, foarte puțini. În plus, nu toți au abilitățile și experiența necesare în cantități suficiente.

„Pentru a rezolva problema cu lipsa personalului medical, medicii sunt eliberați din universități înainte de termen și trimiși în Ucraina, dar acest lucru nu schimbă situația”, a subliniat Țîmbaliuk .

Amintim că la Sankt Petersburg, zeci de ambulanțe au fost surprinse în video, livrând peste o sută de soldați ai armatei ruse care au luptat împotriva Ucrainei la spitalele locale. Toți au fost răniți grav, în special, mulți invadatori erau fără brațe sau picioare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *