Unirea

Dacă Guvernul și Parlamentul din București ar anunța a doua zi după unire că salariile și pensiile din R.Moldova cresc la nivelul celor din România, atunci 80% din cetățeni, inclusiv vorbitorii de limbă rusă, ucraineană sau evrei au spus că vor vota pentru Unirea R. Moldova cu România

Dacă Guvernul și Parlamentul din București ar anunța a doua zi după unire că salariile și pensiile din R.Moldova cresc la nivelul celor din România, atunci 80% din cetățeni, inclusiv vorbitorii de limbă rusă, ucraineană sau evrei au spus că vor vota pentru Unirea R. Moldova cu România

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Pentru o informare corectă, publicați din când în când prețurile din România, comparativ cu prețurile din RM. Încep eu.
  Preț energie electrică: între 0,68 și 1,3 lei (RON) echivalent cu 2,835 până la 5,42 lei moldovenești

 2. Ar anunta ei de pe acuma dar banii aia ar trebui imprumutati de undeva si cel mai greu teebuie rambursati si platit dobanda la ei.
  Veniture actuale nu cred ca ar acoperii nevoile curente nici dupa cativa ani. Doua saracii cand se unesc rezylta o saracie mai mare.
  Daca o mare putere va avea interes in asta, unirea se va realiza pentru ca va avea finantare.

  1. Vorbesti ca sa te auzi vorbind !
   1) Nu apelam la Marile puteri ! Niciuna nu va vedea cu ochi buni RE INTREGIREA ! Marile puteri trebuie puse in fata faptului implinit . Razboiul din UKRAINA face posibil acest lucru.Vointa politica trebuie si o buna diplomatie a interesului national.
   2) PIB -ul RO pe anul 2022 este de 280 de miliarde euro . Pt 2023 are toate sansele sa cresca cu minimum 40 miliarde euro .Bugetul UE pt RO 2022- 2027 este de 80 MILARDE EURO .iN TOATA ISTORIA EI NU A AVUT ASA CEVA . Important este sa-i putem absorbi prin investitii.
   3 ) Capacitatea energetica a RO ?? FANTASTICA si PUTIN VALORIFICATA !! Chiar cea verde – hidro, nucleara,eoliana,solara! 45 la suta din potentialul de apa al EUROPEI apartine ROMANIEI !! OLTUL,MURESUL, PRUTUL au mai mult de 800 km. RIN,RHON,PO etc sunt mai scurte, dar …mai amenajate ! Sa mai trec DUNAREA si NISTRUL ?
   4 ) MAI TRECE SI TU ! informeaza-te ca ai din ce si de unde !! Ma scutesti pe mine si cistigi tu .

 3. Dacă RM isi poate armoniza legislatia cu aceea din RO , această crestere se poate realiza in doua transe fără nicio problemă ! Totul depinde de voi , de capacitatea vostră rapidă de adaptare la noile realitâți din PATRIA MAMĂ !! DEZVOLTAREA ULTERIOARA A ROMANIEI RE -INTTREGITE ESTE ABSOLUT SIGURA !S-a spus de mii de ori ca ROMANIA are potential de progres pe care putini il cunosc si il cred ! DAR LUCRURILE CHIAR ASA STAU !!

 4. Ca român doresc tot binele , unitatea si intregirea neamului. Sigur sistemul de salarizare cit si cel de pensii trebuie si va fi unitar aducind mariri substantiale unora in cazul reintrgirii ceeace ar fi o consecinta firească .A flutura consecinta drept motivatie este descalificant. Nu-mi doresc români cumpărați.Credeam ca cei ce simt si vor sa fie români au în memorie sutele de mii de deportati.Am in fata cele patru volume cu listele deportatilor din Basarabia ,vieti distruse si chinuite si sunt tulburat de fiecare data cind le rasfoiesc. Pentru mine ar fi primul si supremul argument.
  Salutări de la Pro BB si fiti verticali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *