Bună Dimineața

Dacă nu vine Chișinăul la București, facem invers

Astfel, artiștii au fost dați afară din casă, până la „consolidarea” respectivelor construcții. Bine este că, până la urmă, drama lor a creat ocazia pentru artiștii din Republica Moldova de a le fi alături, de a le oferi scena pentru măcar trei zile. Vă povestesc despre inițiativa Teatrului „Ginta Latină”, care nu a stat de-o parte să urmărească cum un teatru se zbate ca peștele pe uscat.

Astfel, în seara zilelor 5, 6, 7 aprilie, Teatrul de pe str. Sfatul Țării va deveni casa colegilor de breaslă de la București. Mai mult decât atât, echipa teatrală de la Chișinău s-a oferit să acopere cheltuielile de cazare și alimentare ale actorilor oaspeți.

Întreaga Românie care se îngrijește de viața culturală este profund îngrijorată de viitorul instituțiilor culturale rămase pe stradă. Nu întâmplător, în retrospectiva anului teatral 2015, publicația românească „Dilema veche” cataloga situația prin care trec Teatrul Nottara și Teatrul Foarte Mic, din București, drept „cea mai mare dezamăgire” a anului… „Situaţia e simbolic negativă pentru o Românie care nu preţuieşte arta și artiştii, unde totul se face de azi pe mâine, fără priorităţi reale, fără termene mediu şi lung. La Nottara, trei premiere sunt gata, dar încă nu s-au întâlnit cu publicul, câteva „spectacole orfane de scenă“ din repertoriu caută gazde, iar creatorii vor peregrina pe la Cotroceni, Clubul Militar şi ArCub cine ştie câte sezoane”, scria Dilema Veche.

Trupa celebrului teatru „C. Nottara” din București va juca pe scena Teatrului de Revistă „Ginta Latină” trei spectacole extraordinare. Dacă tot nu vine Chișinăul la București, vine „Nottara” la „Ginta Latină” cu spectacolele „Un pic prea intim” de Rajiv Joseph, „Vizitatorul” de Eric Emmanuel Shmitt și „Funcţionarul Destinului” de Horia Hârbea.

Să nu le ratăm!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *