ActualitateSănătate

‘Dacă sunt culpe medicale, trebuie evidențiate. Dacă nu, medicii să fie apărați’

„Dacă sunt culpe medicale, ele trebuie evidențiate. Dacă nu sunt, corpul medical trebuie apărat și respectat”, declară ministrul Alexandru Rafila după ultimul scandal de la Spitalul Pantelimon. Rafila a vorbit, joi, la Forumul Național de Neurologie, despre încredere: „încrederea în corpul medical, încrederea în sistemul sanitar și despre ceea ce se întâmplă în această perioadă care beneficiază „de campania electorală””.

„Corpul medical este adus într-o zonă care nu este a lui, în zona politică de multe ori. Nu o să mă auziți nominalizând vreun partid sau persoană care face politică, dar noi trebuie să lucrăm pentru că încrederea oamenilor în corpul medical se traduce în încrederea oamenilor în sistemul de sănătate și cred că ceea ce se întâmplă cu profesioniștii din domeniul neurologie, dar și din multe alte specialități medicale, respectiv aplecarea față de pacienți, empatia cu care își tratează pacienții, profesionalismul cu care își tratează pacientul merită toată aprecierea și nu merită aducerea în derizoriu prin diverse informații false, minciuni sau provocări”, a spus ministrul. Rafila a adăugat că încearcă să lucreze și cu organizațiile profesionale ale medicilor, ale asistenților medicali, pentru că acestea trebuie să fie partener în demersul de construire a încrederii, prin modul în care transmit mesajele și prin modul în care se implică. În acest context, ministrul a mulțumit președintei Colegiului Medicilor din București, Cătălina Poiană, care a reacționat imediat când a apărut scandalul de la Spitalul Pantelimon, „care putea să pună în umbră corpul medical”.

„Asta este reacția corectă, de implicare, și nu de pasivitate în fața unor astfel de situații. Dacă sunt culpe medicale, ele trebuie evidențiate. Dacă nu sunt, corpul medical trebuie apărat și respectat, iar încrederea trebuie susținută, construită de noi prin ceea ce spunem și prin ceea ce facem”, a afirmat ministrul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *