CSI / RusiaUcraina

Dacă Ucraina încearcă să recupereze peninsula Crimeea, Rusia va avea motive suficiente de a folosi armele nucleare, avertizează Medvedev

Încercările Ucrainei de a recupera peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în anul 2014, ar putea conduce la folosirea armelor nucleare de către armata rusă, a avertizat vineri fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, relatează agenţia EFE și Agerpres.

”Dacă vorbim despre ofensive serioase legate de încercarea de a recupera prin forţă Crimeea, este deplin evident că acesta va fi considerat un motiv pentru folosirea oricărui mijloc, inclusiv cele prevăzute în doctrina de descurajare nucleară”, a spus aliatul fidel al lui Putin într-un interviu acordat unor agenţii de presă ruse, printre care şi TASS.

De asemenea, acesta a precizat că doctrina Rusiei pentru descurajare nucleară prevede posibilitatea recurgerii la armele nucleare dacă existenţa statului rus în sine este ameninţată. Or, încercarea de a smulge o parte a statului rus este un atac la adresa existenţei sale, a explicat Medvedev, referind-se la Crimeea anexată de Rusia, potrivit surselor citate.

”Prin urmare, puteţi trage concluziile: există fundamentele evidente pentru folosirea oricărei arme. Absolut oricare”, a ameninţat fostul preşedinte rus. ”Sper că ”prietenii” noştri de peste Ocean sunt conştienţi de asta”, a completat acesta.

Totuşi, Medvedev crede că declaraţiile oficialilor ucraineni despre recuperarea Crimeei sunt mai degrabă propagandă. ”Tot felul de declaraţii despre recuperarea Crimeei sau altceva … Vedeţi, asta este propagandă şi aşa trebuie tratată. Ea există mereu în timp de război”, a observat responsabilul rus.

”Aceasta în primul rând pentru că situaţia economică prin care trec ei, spre deosebire de noi, este oribilă”, consideră fostul președinte al Rusiei, adăugând că la ora actuală Kievul supravieţuieşte economic doar datorită finanţărilor externe. ”Ucraina nu este doar o ţară ruinată, este o ţară întreţinută complet din exterior, un stat falit”, a apreciat el.

Cât despre posibilitatea ca Ucraina să adere curând la UE, în opinia lui aceasta este ”o minciună absolută”.

De asemenea, el mai crede că preşedintele democrat al SUA, Joe Biden, se grăbeşte să intensifice ajutorul militar pentru Ucraina întrucât agenda sa ar pierde elan atât în SUA, cât şi în Occident în general.

”Biden şi apropiaţii lui fac tot ce pot pentru a intensifica acest ajutor cât mai repede posibil. Dar republicanii nu le vor permite. Este adevărat, ei îşi mai agită pumnii în faţa noastră. Unii republicani nebuni cer să fie doborâte avioane (ruseşti), dar asta nu înlătură ideea principală: conflictul în Ucraina este agenda democraţilor, şi nu doar a democraţilor, ci a lui Joe Biden personal. El s-a aruncat adânc în această afacere încă de când era vicepreşedinte. Şi-a adus în Ucraina fiul (Hunter Biden – n. red.), care a început să facă avere acolo doar pentru că era fiul lui Biden. Pentru el asta este o rană nevindecată şi care nu se va vindeca niciodată”, a remarcat Dmitri Medvedev, citat de agenţia TASS și EFE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Bai papalaule,Iar a vorbit gura fara tine!
    Repeti ca un papagal ce-ti soptesre ala de tine in lesa langa el.

  2. The vast majority of people in the west, will support Russia, Poland, Romania/Moldova and Hungary to fix this historical disturbance and disolve Ukraine for a long lasting peace and long due, national reintegrations.
    Lusk + Lviv trebuie sa fie luate de Polonia, Transcarpatia de Ungaria, Bucovina, Moldova, Sudul basarabiel, Insula Sherpilor etc de Romania. Russia are tot dreptul sa ia restul ukrainei. Ukraina este o gresala istorica nu trebui sa existe si va fi rectificata. Nato sooner or later will leave Eastern Europe either walking or in body bags. People in Nato countries do not wanna fight, however…Nato should stop pushing them around.

  3. “…de a recupera…” Ha-ha-ha. E o recunoaștere a ocupării ilegale de către Rusia în 2014 a Crimeii în fața lumii întregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *