Sport

Dacia Chişinău s-a împotmolit la Cahul

Lidera actuală a clasamentului în campionatul republican, Dacia Chişinău, se străduieşte să-şi păstreze statutul de favorită în Divizia Naţională, însă nu neglijează nici lupta pentru Cupa Moldovei, trofeu care propulsează direct în turneul internaţional Europa League. Conform tragerii la sorţi, în etapa sferturilor de finală, „lupii galbeni” se confruntă cu unica formaţie din eşalonul secund, FC Cahul-2005. În runda anterioară, formaţia din sudul republicii deja a furnizat o surpriză, eliminând pe unul din liderii fotbalului autohton, echipa chişinăuiană Zimbru. Nici discipolii lui Igor Dobrovolski nu au avut o deplasare uşoară la Cahul. În partida FC Cahul-2005 – Dacia nu a fost înregistrat niciun gol, astfel că formaţia care va marca un gol în meciul-retur va obţine şi calificarea în semifinalele competiţiei.

Cele mai multe goluri au fost marcate pe stadionul din Tiraspol, unde s-au confruntat cele două echipe-surori: FC Tiraspol şi campioana Sheriff. La pauză, „galben-negrii” s-au pomenit conduşi cu 2-1, după ce adversara sa a marcat prin Cheptine şi Şoimu, iar golul campioanei a fost semnat de rusul Erohin. La finalul meciului, Sheriff a reuşit să răstoarne rezultatul, marcând încă de două ori. Aleksandr Erohin a perfectat dubla, iar Dhiedhiou a înscris golul victoriei. Scor final – 3-2.

O altă surpriză a zilei de miercuri putea să se producă pe stadionul din Râbniţa. În disputa Iskra Stal – Rapid, scorul a fost deschis pe neaşteptate de către oaspeţi, prin Alexandru Grosu, la mijlocul reprizei secunde. Bucuria fotbaliştilor din Ghidighici nu a durat decât 12 minute, după care gazdele au egalat prin Bulat.

Bălţenii de la Olimpia au repurtat cea mai concludentă victorie în etapa sferturilor de finală. Întâlnind formaţia chişinăuiană Academia UTM pe teren propriu, discipolii lui Nicolae Bunea au avut o primă repriză bună, însă mingea nu a poposit în nicio poartă. Mitanul secund s-a dovedit a fi mai fertil pentru gazde. În minutul 61, tabela a fost deschisă de către Gusacov. Acelaşi jucător a marcat şi al doilea gol în ultimul minut regulamentar de joc, scorul final fiind 2-0.

Semifinalistele actualei ediţii a Cupei Moldovei vor fi stabilite în meciurile-retur dintre formaţiile sus-menţionate, partide care se vor disputa la 24 noiembrie curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *