Externe

Dacian Cioloș: Ieşirea Marii Britanii este un moment de cotitură

În cadrul conferinţei de presă, organizată după intâlnire, premierul Cioloş a spus că România şi Polonia îşi vor armoniza poziţiile privind pregătirea negocierilor, în cadrul Brexit, subliniind că ambele ţări sunt interesate de menţinerea liberei circulaţii a persoanelor şi forţei de muncă în Marea Britanie, astfel încât atât românii, cât şi polonezii care lucrează acolo să îşi continue activitatea şi să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi până acum.

Totodată, Dacian Cioloş şi a exprimat încrederea că impactul bugetar al ieşirii Marii Britanii din UE să nu fie semnificativ, iar bugetul să rămână consistent, ca să se poată continua finanţarea programelor de coeziune şi a politicii agricole comune, care au cele mai mari fonduri alocate.

„În ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene, ieşirea Marii Britanii este un moment de cotitură, la câţiva ani după ce în UE a existat o extindere consistentă. Viitorul trebuie construit în jurul punctelor comune, reformarea să vină mai mult pe aşteptările cetăţenilor europeni. Pot fi adoptate măsuri, fără modificarea tratatelor, care să ducă la îmbunătăţirea funcţionării instituţiilor europene, iar politicile comune trebuie redefinite ca să răspundă mai bine cerinţelor de azi. România şi Polonia trebuie să fie doi actori proactivi în UE şi să nu fie doar receptori de idei. Să facem şi propuneri şi să venim, împreună, cu o abordare generatoare de soluţii”, a afirmat Cioloş.

Amintim că premierul polonez Beata Szydlo se află într-o vizită oficială în România. 

Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *