Actualitate

Dacian Cioloș va veni la Chișinău

Informația că Dacian Cioloș va veni la Chișinău nu a fost confirmată oficial de serviciul de presă al Guvernului României, dar pregătirile pentru această vizită deja se fac.

Se pare că Dacian Cioloș va merge pe calea fostului premier Victor Ponta, care anul trecut, în timp ce era prim-ministru, s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău tot de Ziua Independenței. Atunci demnitarul a fost întâmpinat cu proteste.
În cadrul acelei vizite, Ponta s-a întâlnit și cu prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc. Despre relația de prietenie dintre cei doi se știe mai demult, așa că nimic surprinzător sub soare.

Dar acum ce va fi? Nu se cunoaște deocamdată agenda. În plus, va fi prima sa vizită la Chișinău în funcția de prim-ministru. Anterior, Dacian Cioloș a mai fost în R. Moldova în calitate de Comisar european pentru Agricultură, iar în una dintre vizite am reușit să îi iau și un interviu (vezi foto).
Dacă vine la Chișinău, premierul României, Dacian Cioloș va transmite un semnal de susținere a actualei guvernări. La urma urmei, cetățenii acestei țări trebuie să se revolte și să ceară întoarcerea miliardului furat, nu partenerii externi. Înclin să cred că acum nimeni (nici UE, nici SUA) nu își dorește un focar de destabilizare la Chișinău, așa că orice guvernare care va menține stabilitatea în regiune va fi acceptată.

Amintim aici și de lista premierului Cioloș pentru omologul său moldovean Pavel Filip pentru deblocarea primei tranșe a împrumutului.
Să nu ne îmbătăm cu apă rece și să ne așteptăm la implicări pe plan internațional în ceea ce privește rezolvarea crizei, corupției din R. Moldova. Chestiunea țării noastre este acum la coada listei de priorități. Ordine putem face doar noi, adică cetățenii și instituțiile statului.

Ioan POPESCU

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *