Ultima oră

Daily Mail: “Comandantul navei Costa Concordia încerca să impresioneze blonda din Moldova”

Sursa citată sugerează că Francesco Schettino ar fi fost distras de la conducerea navei de balerina din Moldova, scrie Realitatea.net, citând Daily Mail.

Domnica Cemortan, balerina de 25 de ani de pe nava naufragiată Costa Concordia, încă este căutată de carabinierii italieni pentru a oferi detalii despre momentul prăbuşirii pentru că s-ar fi aflat în camera de comandă alături de căpitanul Francesco Schettino.

Domnica Cemortan spune că a trecut pe lângă moarte de două ori şi că a supravieţuit pentru că era mereu cu gândul la fetiţa ei care o aştepta acasă şi că nu are ce alte detalii să dea, după ce întreaga presă europeană a speculat că tânăra moldoveancă s-ar fi aflat ilegal pe vas la invitaţia căpitanului.

Tânăra spune că a salvat-o experienţa de cinci ani de muncă pe vase de croazieră şi că se afla legat pe punte, fapt dovedit dealtfel de autorităţile italiene. Domnica Cemortan, o balerină de 25 de ani din Republica Moldova, care are cetăţenie română şi de câţiva ani locuieşte la Bucureşti. Ea era angajată ca international hostess în compania Costa Crociere şi traducea informaţii pentru pasagerii ruşi. Revenind la Chişinău, ea a declarat că a făcut parte din echipajul navei, iar după expirarea contractului şi-a luat o săptămână de vacanţă pe Costa Concordia, cadou de ziua ei de naştere.

Domnica Cemortan a confirmat că în momentul naufragiului se afla pe punte alături de căpitan şi alţi ofiţeri. „Eram la cină cu prietenii, la ora 21.30. Am urcat pe punte şi le traduceam călătorilor ruşi informaţia oferită de ofiţeri", spune tânăra, după ce mai multe poze cu ea înaintea impactului au apărut pe internet.

"M-au sunat prietenele mele din Italia şi am înţeles totul. Ştiu ce vor să mă întrebe. Nu sunt amanta comandantului navei. Şi ştiţi de ce? El le arată tuturor, mereu, fotografia fiicei sale când era mică. Un bărbat care caută o amantă nu se comportă aşa", crede Domnica Cemortan, moldoveanca în vârstă de 25 de ani care are şi cetăţenie română.

Compania Costa Crociere, proprietarul vasului de croazieră Concordia, va lua măsuri concrete pentru despăgubirea pasagerilor navei eşuate şi a pasagerilor care aveau rezervări pe viitoare itinerarii, anunţă Club Croaziere, reprezentantul autorizat din România al Costa Cruises.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii Costa Crociere (Costa Cruises) au luat legătura cu persoanele de la bord revenite în ţările de origine după accident, "pentru a se stabili starea lor fizică şi psihică şi pentru a le oferi servicii medicale şi psihologice". Pasagerii urmează să fie contactaţi din nou pentru a le fi comunicate modalităţile de despăgubire. "Despăgubirile pentru prejudiciile materiale au fost stabilite astfel: restituirea costurilor totale ale pachetului de croazieră şi a cheltuielilor aferente deplasării până la portul de îmbarcare, anularea tuturor sumelor de bani plătite pentru achiziţiile făcute pe navă sau a depozitelor de numerar efectuate la bord, precum şi compensaţii materiale pentru obiectele personale rămase la bordul navei", precizează comunicatul.

Via Dialymail.co.uk 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *