Social

Dan Bălan este astăzi omagiat, unicul artist din Republica Moldova nominalizat la premiul Grammy

Dan Balan este unul dintre cei mai cunoscuți interpreți ai Republicii Moldova, hitul său mondial „Dragostea din Tei”, s-a situat în topul chart-urilor din mai bine de 30 de țări, iar în calitate de co-autor al hitului „Live Your Life”, interpretat de cântăreața americană Rihanna și rapper-ul T.I., Dan Balan a fost nominalizat pentru premiul Grammy.

Dan Balan s-a născut pe 6 februarie 1979 la Chișinău. De-a lungul carierei sale, acesta a câștigat mai multe premii internaționale, printre acestea se numără Echo Awards și MTV Video Music Awards.

Interpretul este fondatorul faimosului trio O-Zone și, de asemenea, este autorul și producătorul hitului mondial „Dragostea din Tei”, situat în topul chart-urilor din mai bine de 30 de țări și vândut în mai mult de 12 milioane de copii pe tot mapamondul.

Printre colaborările sale se găsesc interpreți de talie mondială precum Jack Joseph Puig, Rihanna, T.I., Bob Clearmountain, Chris Lord-Alge, Tony Maserati, Andrea, Bertolini, Corey Gibson, Jesse Dylan, Vera Brejneva și alții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *