Moldova

Dan Dungaciu despre numirea lui Ion Păduraru: Va fi un război total, din care nu va ieși nimic

„Este limpede că ce va urmă va fi o confruntare care va capătă aura unui război, pentru că toată lumea ştie la Chişinău că Ion Păduraru a fost, într-un fel, condiţia de acceptare a preşedintelui Timofti pusă de, la vremea respectivă, premierul Vlad Filat. Deci Ion Păduraru a fost de foarte multe ori asociat cu fostul premier Vlad Filat, iar din punctul acesta de vedere are o amprenta politică semnificativă. Sigur că foarte multă lume vorbeşte despre rolul important pe care Ion Păduraru îl are în cadrul preşedinţiei Republicii Moldova, dar asta este o altă chestiune”, a explicat acesta.

Dungaciu este de părere că din acest război nu va ieşi absolut nimic. Potrivit lui, România ar trebui să fie pregătită pentru ce se va întâmplă în Republica Moldova.

“…afrontul care i se aduce lui Vlad Plahotniuc prin această candidatura va fi atât de puternic, încât va începe un război total. Ce va ieşi de aici? Nimic! Adică România în continuare va trebui să fie pregătită pentru ce se va întâmplă când nu va mai rămâne nimic din instituţiile pe care văd că sunt foarte dispuşi să le facă praf politicienii de la Chişinău”, a spus Dan Dungaciu.

De asemenea, potrivit sociologului, cetăţenii din Republica Moldova optează, în acest momenta spre un proiect de reunificare.

„Dacă ne uităm pe sondaje, cu cât creşte dezamăgire şi cu cât scade speranţa dincolo de prut că Republica Moldova mai poate furniza cetăţenilor ei ceea ce ei se aşteaptă să le furnizeze, creşte apetenţa cetăţenilor din Republica Moldova către un proiect de reunificare. În condiţiile în care niciun politician oficial, în funcţie coerent, nu formulează acest mesaj. Dar lucrurile acestea nu trebuie ignorate, pentru că România trebuie să se aştepte de acum înainte. Cu cât criză creşte acolo, presiunea pe România că soluţie va spori. România este pentru Republica Moldova ceea ce-i rămâne când i se ia totul. Ori acum cetăţenilor din Republica Moldova li se ia totul. România va deveni proiect alternativ prin ceea ce am mai denumit de multe ori un unionist nu al inimii, nu al sufletului, nu al pasiunii, nu al istoriei, nu în numele lui Ştefan cel Mare, ci un unionist al minţii, foarte coerent, care e foarte aplicat şi care va cere de la România soluţii”, este de părere Dungaciu.

Sursa: Realitatea TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *