Externe

Danemarca prelungeşte controalele la frontieră după cazurile de ardere a Coranului

Danemarca îşi va extinde controalele consolidate la frontieră introduse după cazurile de ardere a unor exemplare de Coran în ultimele luni în ţară şi Suedia vecină, a anunţat miercuri Ministerul Justiţiei.

”Poliţia Naţională daneză a informat Ministerul Justiţiei că – la recomandarea Serviciului de Informaţii (PET) – a considerat necesar să menţină intensificarea temporară a eforturilor la frontierele daneze”, a transmis ministerul într-un comunicat.

Introduse la 3 august timp de o săptămână, aceste controale, efectuate aleatoriu la frontierele cu Suedia şi Germania, urmează să rămână în vigoare până la 17 august 2023.

Astfel, cu aceste măsuri, Danemarca a călcat pe urmele Suediei, ca urmare a tulburărilor din mai multe ţări musulmane în urma profanării Coranului pe teritoriile celor două state scandinave, care, deşi nu au încetat de atunci, nu au provocat noi reacţii majore.

”Cazurile recente de ardere a Coranului au un impact asupra stării actuale a ameninţărilor. Suntem într-o situaţie gravă în care continuăm să avem nevoie de controale mai stricte la frontierele daneze pentru a contracara ameninţările cu care se confruntă Danemarca”, a declarat ministrul justiţiei, Peter Hummelgaard.

În ambele ţări scandinave, autorităţile iau în considerare modalităţi de a limita organizarea demonstraţiilor care intenţionează să ardă Coranul, respectând în acelaşi timp libertatea de exprimare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *