Politică

Danilov, despre planul R. Moldova de a întinde reintegrarea Transnistriei pe o perioadă de șapte ani: „Este o greșeală uriașă”

Planul propus de Republica Moldova privind întinderea procesului de revenire a regiunii transnistrene sub controlul său pe o perioadă de 7 ani ar fi o greșeală majoră din punct de vedere politic, consideră secretarul Consiliului de securitate națională și apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, care a oferit un interviu exclusiv pentru Interfax Ucraina.

„R. Moldova a redactat recent un document în care propune pași pentru revenirea Transnistriei în termen de 7 ani. Trebuie să luați o astfel de decizie o singură dată, însă atunci când o transpuneți în situația procesului politic și a electoratului, este o greșeală uriașă” a declarat Danilov.

De asemenea, el mai consideră că soluționarea problemei din regiunea transnistreană a Moldovei este de o importanță crucială pentru stabilitatea întregii regiuni.

Alexei Danilov a mai subliniat că o soluție rapidă și fermă ar fi benefică nu doar pentru Ucraina, ci și pentru Republica Moldova, întrucât ar permite investiții și dezvoltare economică. Secretarul de stat a avertizat că prezența soldaților ruși în regiune ar putea duce la destabilizarea situației și a subliniat că regiunea trebuie să fie controlată de autoritățile moldovenești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Transnistria si transnistrenii ar trebui blocati astfel incat sa ceara singuri sa plece de acolo.
    Aplicati metode verificate prin alte tari pentru curatirea fara victime a regiunii.
    Altfel va ramane in permanenta in coasta Moldovei si a Ukrainei.
    Stiu ca rusilor nu le convine sa se descopere depozitele de armamant nuclear ,nedeclarate, de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *