Externe

Danilov: Restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, principala condiție pentru reluarea negocierilor cu Rusia

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare din Ucraina, Oleksii Danilov, a declarat marţi, 8 noiembrie, că principala condiţie pentru reluarea negocierilor cu Rusia va fi restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei, informează Reuters.

De asemenea, oficialul a spus că Ucraina are nevoie să i se ”garanteze” sisteme moderne de apărare antiaeriană, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acţiune.

”Rusia, negocieri. Principala condiţie a preşedintelui Ucrainei este restaurarea integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a scris Danilov pe pagina sa de Twitter.

”Garanţie – apărare antiaeriană modernă, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acţiune. Strategie – paşi proactivi. Rachetele ruse trebuie distruse înainte de a fi lansate din aer, de pe uscat şi de pe mare”, a adăugat Danilov.

Luni, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că este deschis negocierilor cu Rusia, însă doar pentru negocieri ”autentice” ce presupun restabilirea frontierelor Ucrainei, plata de compensaţii pentru atacurile ruse şi pedepsirea celor responsabili pentru crime de război, relatează sursa citată.

Liderul de la Kiev a făcut aceste declaraţii la câteva zile după ce cotidianul The Washington Post a informat că SUA ar dori ca Ucraina dea un semnal de disponibilitate pentru negocieri, temându-se că poziţia prea intransigentă a Kievului ar putea afecta eforturile sale de a obţine sprijin internaţional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *