Carte

Dar de cărți din China

Excelența Sa Tong Mingtao, ambasadorul Chinei în R. Moldova, a oferit o donație de circa trei sute de titluri de carte tipărite în ultimii doi-trei ani.

În cadrul ceremoniei de transmitere a donației, moderată de directorul general al Bibliotecii Naționale, doctorul în filozofie Alexe Rău, domnul ambasador a subliniat că prin acest gest, guvernul chinez și ambasada Chinei dau expresie prețuirii înalte a lor față de această instituție prestigioasă și cu deosebită reputație în societate. Volumele incluse în donație, a menționat Domnia Sa, reflectă realizările obținute de națiunea chineză pe calea prosperității, modernizării tehnologice și progresului social, dezvoltarea culturii și civilizației chineze, progresului, literaturii, artei și a celorlalte domenii ale vieții economice și socio-culturale. Donația constituie un sprijin acordat R. Moldova în eforturile sale de modernizare a societății moldave și un semn al nivelului deosebit la care se află relațiile de prietenie și colaborare a celor două țări. Diplomatul a menționat că donațiile de acest fel vor deveni tradiționale, iar colaborarea cu Biblioteca Națională a Moldovei va fi una prioritară.

Dl Alexe Rău, exprimându-și gratitudinea pentru această contribuție deosebită la dezvoltarea colecțiilor BNRM, a ținut să menționeze, la rândul său, că instituția pe care o conduce deține o colecție bogată de carte chineză, întreținută timp de multe decenii. Cartea chineză își are cititorii săi, iar edițiile de ultimă oră, multe dintre ele fiind realizate și în limba engleză, sunt solicitate grație interesului sporit pentru modul în care se produce revirimentul chinez.

Rău a menționat că BNRM va pregăti și ea o donație de cărți editate în republica noastră pentru Biblioteca Națională a Chinei, familiarizându-i astfel pe cititorii chinezi cu istoria, cultura, civilizația și viața actuală a poporului nostru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *