Actualitate

DASCĂLII AU IEȘIT ÎN STRADĂ și cer salarii mai mari cu 50%. Ministerul Educației reacționează (VIDEO)

În fața dascălilor a ieșit un reprezentant al Ministerului Educației. „Negocierile dintre Ministerul Educației și sindicate sunt întârziate, de asta sunteți aici, vă înțelegem”. „Din economiile pe care le avem, vom încerca să majorăm salariile”, li s-a promis protestatarilor de către viceministrul Educației, Elena Cernei

Ministerul Educației a promis că la ora 12:00 va avea loc o ședință în cadrul căreia se vor discuta revendicările profesorilor.

Profesorii au părăsit PMAN. Ei au anunțat că vor aștepta rezultatul ședinței la sediul Clădirii Sindicatelor. Plecând, aceștia au scandat „Echitate socială” și „Nu alungați profesorii din țară”.

Profesorii au convenit să iasă la proteste în perioada 17-20 ianuarie, în fața Guvernului și Parlamentului R. Moldova. Dascălii sunt revoltați că salariul lor a rămas neschimbat din 2014.

În același timp, Ministerul Educației spune că „începând cu 1 septembrie 2016 salariul profesorilor a fost majorat cu 8,6%, iarîncepând cu 1 ianuarie 2017 tinerii specialişti beneficiază de reducerea la 75% a normei didactice pentru un salariu de funcţie în primii 3 ani de activitate”. „Ministerul Educației îndeamnă cadrele didactice la dialog constructiv fără a perturba procesul de învățământ”, mai scrie într-o reacție oficială a ministerului.  

 

sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *