ActualitateExterne

Datele a 73 de milioane de foşti şi actuali deţinători de conturi la companie au fost publicate pe ‘dark web’

Compania americană de telecomunicaţii AT&T a declarat sâmbătă că investighează un set de date publicat pe ”dark web” în urmă cu aproximativ două săptămâni şi a spus că analiza sa preliminară arată că acest furt a afectat aproximativ 7,6 milioane de titulari de conturi curente şi 65,4 milioane foşti titulari de conturi, transmite Reuters.

Compania a spus că setul de date pare să fie din 2019 sau mai devreme.

AT&T a declarat că nu are dovezi ale accesului neautorizat la sistemele sale ca urmare a incidentului şi că încă nu se ştie dacă datele provin de la AT&T sau de la unul dintre furnizorii săi.

AT&T a declarat că incidentul nu a avut un impact material asupra operaţiunilor sale şi a spus că sursa datelor este încă în curs de evaluare.

AT&T este în contact cu toţi cei afectaţi şi a resetat codurile de acces pentru 7,6 milioane de clienţi actuali. De asemenea, a mai spus că va oferi monitorizarea creditului oriunde este cazul.

Reţeaua 5G a operatorului wireless acoperă aproximativ 290 de milioane de oameni din Statele Unite.

În februarie, AT&T a avut o întrerupere a serviciilor sale care a întrerupt apelurile şi mesajele text pentru mii de utilizatori din SUA şi a determinat investigaţii federale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *