ActualitateExterne

De 75 de ani nu s-a mai văzut așa ceva

Zona de coastă a Lingang New, din Shanghai, a fost lovită din plin de taifunul Bebinca luni dimineață conform Administrației Meteorologice din China. Presa de stat chineză a declarat ca este cea mai puternică furtună din ultimii 75 de ani cu care s-a confruntat orașul,

Este rar ca un taifun puternic să lovească in mod direct Shanghaiul. Autoritățile au emis o alertă roșie pentru Taifunul Bebinca, cel mai ridicat nivel de avertizare, în condițiile în care vânturile au atins viteze de până la 151 km/h.

Serviciile feroviare au fost suspendate, autostrăzile închise, iar cei 25 de milioane de locuitori din Shanghai au fost sfătuiți să rămână în case înainte de sosirea furtunii. În oraș a fost impusă o limită de viteză de 40 km/h pe drumuri.

Ca măsură de siguranță, peste 400.000 de persoane au fost evacuate până duminică seara, conform raportului emis de sediul de control al inundațiilor din Shanghai.

Între timp, toate zborurile de pe cele două aeroporturi principale ale orașului au fost suspendate. Pentru a face față situației, mii de locuitori din zona metropolitană Shanghai au fost evacuați.

În districtul Chongming, pe o insulă aflată la vărsarea râului Yangtze, alte 9.000 de persoane au fost evacuate, spun autoritățile.

Shanghai Disney Resort, Jinjiang Amusement Park și Shanghai Wild Animal Park, sunt stațiunile din Shanghai care au fost inchise temporar.

S-au primit zeci de sesizări despre copaci căzuți și panouri publicitare. Feriboturile au fost oprite.

Este al doilea dezastru suferit de China luna aceasta

Luna aceasta, taifunul Yagi a provocat moartea a cel puțin patru persoane și a rănit 95 pe insula Hainan din sudul Chinei, conform autorităților meteorologice naționale. De asemenea, Yagi a generat inundații severe în Asia de Sud-Est, provocând sute de decese în Vietnam și Myanmar.

Taifunul Bebinca a trecut și prin Japonia, chiar și prin centrul și sudul Filipinelor, unde căderea copacilor a omorât șase oameni.

Presa de stat chineză a raportat că taifunul Bebinca se așteaptă să se deplaseze spre nord-vest, aducând ploi torențiale și vânturi puternice în provinciile Jiangsu, Zhejiang și Anhui.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *