Politică

De astăzi pot fi depuse documentele pentru înregistrare candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie

Marți, începe perioada de depunere a documentelor pentru înregistrare candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, pentru circumscripțiile de nivelul al doilea (primari ai mun. Chișinău și Bălți, consilieri în consiliile municipale Chișinău și Bălți și în consiliile raionale), scrie Jurnal.md.

Pentru aceasta, partidele politice, blocurile electorale și candidații independenți vor prezenta consiliilor electorale de circumscripție mai multe documente.

Formularele listelor de subscripție pot fi solicitate, la fel, începând de astăzi de la consiliul electoral al circumscripției electorale în raza teritorială a căreia planifică să candideze candidatul independent.

Lista candidaților la funcția de consilier se întocmește în limba română și se prezintă consiliului electoral atât pe suport de hârtie, cât și în variantă electronică cu respectarea cotei de gen de minimum 40% pentru ambele sexe și conform formulei – minimum 4 candidați de același gen la fiecare 10 locuri.

Graficul de recepționare a documentelor pentru înregistrarea candidaților a fost stabilit de fiecare consiliu electoral de circumscripție, iar informația dată poate fi găsită pe pagina web oficială a Comisiei, la rubrica „Alegeri locale generale 2023”, compartimentul „Organele ierarhic inferioare”.

Pe 5 noiembrie în Republica Moldova se vor desfășura alegeri generale locale. Urmează să fie aleși 898 de primari și 11 058 de consilieri locali, dintre care 9 972 – sătești (comunali) și orășenești, iar 1 086 – raionali/municipali. Campania electorală va începe pe 6 octombrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *