Actualitate

De astăzi, R. Moldova va avea deficit de energie electrică. „Trebuie să facem tot posibilul să economisim cât mai mult”

Începând de luni, 24 octombrie, din cauza atacurilor Rusiei asupra sistemului electroenergetic al Ucrainei și a reducerii volumelor de gaz de către Gazprom, Republica Moldova va avea un deficit de energie electrică. Contractele comerciale semnate de SA Energocom nu vor acoperi tot consumul între orele 07:00 și 23:00, precizează ministrul Infrastructurii Regionale, Andrei Spînu, transmite Realitatea.md.

„Între aceste ore, în zilele următoare trebuie să facem tot posibilul să economisim cât mai mult. Fiecare dintre noi poate să ajute. Dacă vom acționa solidar și responsabil nu va fi nevoie să deconectăm pe nimeni. Mă adresez antreprenorilor și mediului de afaceri: deconectați iluminatul publicitar sau decorativ, schimbați orele de producere, utilizați generatoarele individuale acolo unde este posibil. Fiecare dintre dvs, așa cum ați construit afacerea, așa puteți acum contribui ca să trecem cu bine de această perioadă. Nu sunt planificate deconectări”, a precizat Spînu.

De asemenea, el a precizat că, în zilele următoare, Guvernul va identifica și va semna contracte de livrare a energiei electrice cu alți furnizori.

„Moldovagaz a alocat mai mult gaz pentru MGRES și vom identifica resurse și pentru zilele următoare. Vom adopta măsuri de economisire a energiei electrice. Vă promit că voi reveni zilnic cu informații referitor la situația în care ne aflăm. Avem un singur obiectiv, să ținem țara conectată la resursele energetice. Putem reuși doar dacă vom acționa ca un tot întreg”, a mai adăugat vicepremierul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *