Social

De ieri, R. Moldova a trecut la televiziunea digitală terestră. 18 canale TV vor putea fi accesate gratuit

De astăzi, 3 mai, Republica Moldova a trecut definitiv la televiziunea digitală terestră, transmisia analogică fiind sistată complet. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu.

Potrivit lui Spînu, multiplexul de televiziune digitală terestră are o acoperire națională de circa 98%, fapt ce oferă gratuit 10 canale TV cu o calitate înaltă a imaginii și a sunetului.

De asemenea, ministrul afirmă că până la finalul acestui an vor fi incluse alte 8 canale gratuite în cadrul multiplexului de televiziune digitală, ceea ce presupune că în total vor fi 18 posturi TV gratuite.

Totodată, Andrei Spînu a mai precizat că familiile defavorizate vor primi gratuit convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră. Astfel, doritorii pot depune până la 20 mai o cerere la asistentul social comunitar pentru a primi convertoarele date.

Vă amintim că, tranziția de la televiziunea analogică la cea digitală, urma să se încheie la data de 1 ianuarie curent, însă a fost prelungit termenul până la 1 mai, după multiple tergiversări.

Proiectul de trecere de la televiziune analogică la televiziunea digitală este tergiversat din anul 2015, procesul fiind inițiat încă în 2008, pe timpul guvernării comuniste.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *