ROMÂNIA

De astăzi, se închide accesul auto către Aeroportul din Iași. Va circula doar transportul public, taxiurile și autocarele din R. Moldova și Ucraina

De luni, 8 mai, se închide accesul auto către Aeroportul din Iași, scrie Radio Iași.

Măsura este adoptată deoarece, în următoarele 3 luni, vor fi executate lucrări pentru reconfigurarea rețelelor de apă-canalizare-telecomunicații către viitorul Terminal T4.

Până la sfârșitul anului trebuiesc definitivate lucrările la Terminalul T4. Proiectul este susținut financiar de Uniunea Europeană și are o valoare de 90 de milioane de euro, cu TVA.

În următoarele 3 luni vor avea acces către aeroport doar mijloacele de transport public, taxiurile și autocarele din Republica Moldova și Ukraina care transportă pasageri.

De asemenea vor fi reconfigurate zonele de îmbarcare-debarcare a pasagerilor din fața terminalelor T3 și T4 și va fi construită o nouă zonă de îmbarcare pe o lungime de 200 de metri.

Managerul aeroportului, Romeo Vatră ne-a precizat că prin reconfigurarea zonelor de îmbarcare-debarcare se va reuși fluidizarea traficului auto către aeroport prin actuala cale de acces: „Ambuteiajele văzute în ultimul timp, în anumite zile din săptămână la Aeroportul Iași nu au fost cauzate de către calea de acces ci de modul în care e organizat traficul, cum sunt căile de acces în fața terminalelor T2 și T3. Pentru că sunt căilede acces înguste, parcarea este plină, mașinile care doreau să intre în parcare blocau accesul celor care doreau să iasă de la Aeroport. 

Nu cred că această cale de acces este cauza problemelor aglomerației. După ce vom finaliza parcarea în fața noului terminal, căile de acces sunt reconfigurate, T4 va avea 200m lungime, împreună cu T3 vor asigura o distanță suficientă pentru a fi locuri de parcare și locuri de oprire în caz de îmbarcare și debarcare pasageri”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *