Actualitate

De astăzi, toate documentele vor fi perfectate de ASP în regim obișnuit

Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că, începând de vineri, 4 noiembrie curent,  toți cetățenii Republicii Moldova își pot perfecta actele pe suport de policarbonat (buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare) fără restricții, la toate termenele și fără a prezenta documente confirmative, în cazul în care persoanele comandă documente în regim de urgență, transmite Realitatea.md.

Potrivit ASP, persoanele cărora li s-au înmânat documente provizorii în locul actelor pe suport de policarbonat vor fi contactate pe parcursul lunii noiembrie de către reprezentanții ASP și vor fi invitate la sediile Agenției pentru a li se înmâna documentele cu termen definitiv.

Precizăm că, în perioada septembrie-octombrie curent, Agenția Servicii Publice a migrat către alt sistem de personalizare a datelor, trecând la o nouă tehnologie de perfectare a documentelor mecanolizibile (n.r. ușor de a citi datele) pe suport de policarbonat, cu un grad sporit de securitate. Majoritatea țărilor europene au trecut deja la această tehnologie, inclusiv şi vecinii Ucraina.

Din acest considerent, perfectarea actelor în această perioadă s-a făcut cu unele abateri de la regulile standard, care au pus în dificultate cetățenii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *