Actualitate

De ce a durat 30 de ani? Vama „Leușeni – Albița” ar putea avea un singur control (mixt)

Traversarea frontierei de stat „Leușeni – Albița” va fi facilitată, iar timpul de așteptare în vamă va fi redus prin efectuarea controlului comun moldo-român, în baza principiului „oprire unică”. Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României, privind controlul coordonat în punctul rutier de trecere a frontierei de stat „Leușeni – Albița”, pe sensul de intrare în România.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea relaţiilor de cooperare între structurile cu atribuții la frontierele Republicii Moldova şi României, în domeniul gestionării integrate a frontierelor.

De asemenea, realizarea activității comune va ajuta la sporirea capacităţilor instituţionale ale autorităţilor de frontieră, precum şi la armonizarea procedurilor de control la standardele Uniunii Europene.

Totodată, Acordul va contribui la garantarea securității frontierei dintre Republica Moldova și România, care este granița externă a Uniunii Europene, precum și la asigurarea securității naționale, bunăstării economice a ambelor state, prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere organizate și terorismului internațional.

De ce a durat 30 de ani inițierea acestor negocieri? De vină e doar Chișinăul, sau și la București interesele contrabandiștilor au fost mai importante ca timpul oamenilor simpli?

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


1 comentariu

  1. Voi, basaraporcii, sunteti vinovati, iar cea mai mare vina a voastra este ura fata de Romania, cumulata cu suptul de pula ruseasca. Nu mai pacaliti pe nimeni, gunoaielor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.