Economie

De ce a scăzut Bitcoinul sub 25 000 USD, la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020 / Analiză

Un mediu macroeconomic global slab și riscul sistemic din interiorul spațiului crypto au cauzat aproape douăsprezece săptămâni succesive de pierderi pentru activ.

Bitcoin (BTC) a scăzut sub 25.000 de dolari luni dimineață, pe fondul slăbiciunii mediului macroeconomic și al riscului sistemic din cadrul pieței cripto, arată datele.

Activul a scăzut timp de aproape douăsprezece săptămâni consecutive, scăzând de la aproape 49.000 USD în martie 2022 la sub 25.000 USD. A dat unele semne de atingere a nivelului minim la mijlocul lunii mai, dar datele îngrijorătoare ale inflației din SUA, publicate săptămâna trecută, nu au contribuit cu nimic la atenuarea scăderii sentimentului.

Indicele prețurilor de consum (IPC), cel mai urmărit reper pentru inflație, a crescut cu 8,6% de la an la an în mai, depășind așteptările că va scădea la 8,2% de la 8,3% din aprilie, după cum a raportat.

Astfel de date au contribuit luni la o scădere a piețelor asiatice. Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu aproape 3,5%, Nikkei 225 din Japonia a scăzut cu 3,01%, în timp ce Sensex din India a scăzut cu 2,44%.

Futurile indicelui american Nasdaq s-au deschis cu 2% mai jos, în timp ce S&P500 a scăzut cu 1,65%.

25 000 USD – un preț bun sau se poate cumpăra mai ieftin?

Potrivit graficelor de preț, bitcoin a avut un suport puternic la pragul de 29.000 de dolari, dar scăderea sub acest nivel înseamnă acum că criptomoneda ar putea scădea la cel mai mare nivel din 2017 de aproape 20.000 de dolari.

Citirile privind indicele de putere relativă (RSI) – un instrument folosit de comercianți pentru a calcula amploarea mișcării prețului unui activ – au scăzut sub 30, sugerând că ar putea fi o inversare pe măsură ce cumpărătorii pe termen scurt reacționează la datele tehnice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *