CSI / Rusia

De ce ar fi vrut Putin să-l lichideze pe mentorul său Alexandr Dughin. „Autorul devine o piedică și un reproș viu”

În spațiul public din Rusia se vorbește despre intenția Kremlinului, folosind propriile servicii speciale, de a-l lichida pe ideologul „lumii ruse”, Alexandr Dugin, dar i-au ucis accidental fiica, transmite Ziare.com.

Expertul politic și economic rus Anatoli Nesmian scrie despre acest lucru pe canalul său de Telegram, menționând cea mai probabilă versiune a atentatului.

În același timp, tăcerea conducerii ruse de vârf pare suspectă.

„Politicienii ruși cer în unanimitate ca asasinarea Dariei Platonova (Dughina) să fie recunoscută ca opera serviciilor speciale ucrainene. Ceea ce, desigur, este o presiune asupra anchetei, care abia a început, și este greu de crezut că va fi o investigație obiectivă. Ce este caracteristic este tăcera adâncă a conducerii ruse de vârf . Eu personal aș sugera că logica momentului este următoarea: Dughin a exprimat ideea eurasiatică și reîncarnarea clădirii imperiale. În acest moment, autorul textului devine o piedică și un reproș viu”, a declarat acesta.

De asemenea, Nesmian subliniază că figura ideologului „lumii ruse” pentru Kremlin ar putea deveni de prisos.

„Acest lucru se întâmplă întotdeauna cu textele sacre și, prin urmare, figura autorului în procesul de canonizare a textului devine de prisos”, a subliniat expertul.

Și jurnalistul de opoziție Sasha Sotnik, care a fugit din Rusia, comentează atentatul asupra lui Dughin.

„Dugina a fost implicat în furtul de bani pe care Kremlinul i-a alocat pentru finanțarea campaniei electorale din Franța a lui Marine Le Pen. Banii nu au ajuns niciodată la Marine. La fel s-a întâmplat și cu antiglobaliștii europeni. Fata este un șobolan. Au vrut să îndepărteze fiica și tatăl”, spuse jurnalistul.

Până și YouTube a șters contul lui Dughin, principalul ideolog al războiului din Donbas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *