Editorial

De ce cârlanii democrați tremură în fața lui Voronin, lupul fără dinți?

De patru ani Voronin nu mai e președinte, dar cârlanii noștri naționali continuă să creadă că Voronin e încă lup, nu văd că fostul lup are blana potricălită și a rămas fără dinți. Și totuși se tem! Drept dovadă servește și decizia șefului statului, N. Timofti, de a-i prelungi lui Voronin termenul în care beneficiază de pază de stat!

Pază de stat înseamnă pază plătită din banii noștri, ai plătitorilor de impozite. Aceasta înseamnă că pentru paza odioasei persoane a lui Voronin plătesc și eu, și membrii familiei mele, și rudele, prietenii, colegii mei printre care nu am descoperit încă vreun admirator de-al bătrânului general sovietic de miliție. Aceasta pe de o parte. Pe de alta, care-i rațiunea de a-l apăra pe Voronin? Deputaţii comunişti care au solicitat prelungirea termenului, şi-au motivat cererea prin faptul că viaţa lui Voronin ar fi în pericol. Hopa, na! Ce fel de pericol? Din partea cui vine pericolul? Din partea oponenților lui politici? Păi, nu-i prea are, cine-s aceștia? Sau poate vor să-l fure serviciile secrete ale lui Putin, să-l pună alături de Lenin, în mausoleu? Că altcineva nu are de ce să-l fure, ce să facă cu el?

Timofti știe, probabil, pentru cine lucrează Voronin și partidul lui care este o structură politică de ocupație rusească. De ce dar nu i-a propus liderului PCRM să ceară pază de la Putin, plătită de contribuabilii ruși?

În toate țările din Europa – și cele foste capitaliste, și cele foste comuniste – din când în când în plasele justiției nimeresc și pești mari, rechini, nu numai plevușcă. Priviți măcar peste Prut… La noi, nu! Așa ceva la noi nu se poate. Un fenomen curat moldovenesc: există corupție, dar nu există corupți. În mod normal, demult Voronin trebuia să beneficieze de un pat de scânduri (fără saltea!) la pușcărie. Motive pentru o asemenea abordare sunt o mie, începând de la uzurparea puterii în stat, oligarhizarea statului pe perioada celor două mandate și terminând cu fel de fel de jafuri care i-au adus milioane! Ca să vezi, justiția moldovenească și elitele politice conducătoare se prefac că nu cunosc aceste lucruri. De ce? Pentru că își asigură ziua lor de mâine: Actualii lideri politici judecă simplu, dar pragmatic: dacă Voronin vine la putere, ei îi vor aminti lui Voronin: Vladimir Nicolaevici, noi am fost oameni cu mata, nu te-am băgat la mititica, hai fii și mata om. Și Vladimir Nicolaevici va fi om.
Pentru că, în fond, toți fac parte din aceeași gașcă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *