Actualitate

De ce faci pe prostul? Putin îl jigneşte pe vicepremierul Manturov, în direct. Miza care a dus la furia dictatorului

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a înfuriat, într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri, pe Denis Manturov unul dintre vicepremierii săi, din cauza unei probleme cu contracte, şi nu a ezitat să-l jignească într-o transmisiune în direct la televiziune, întrebându-l ”de ce faci pe prostul?”, transmite News.ro.

”Domnule vicepremier, aveţi totul pregătit, dar nu şi contracte. Vă spun: să punem capăt acestei reuniuni”, declară el, potrivit unei traduceri a postului francez BFMTV.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a înfuriat, într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri, pe unul dintre vicepremierii săi, din cauza unei probleme cu contracte, şi nu a ezitat să-l jignească într-o transmisiune în direct la televiziune, întrebându-l ”de ce faci pe prostul?”.

”De ce să ne batem capul? Eu ştiu că nu există contracte pentru întreprinderi, iar directorii mi-au spus-o”, a continuat Putin.

”De ce faci pe prostul? Când vom avea contractele?” a întrebat Putin. ”Şefii de întreprindere îmi spun că nu există contract, iat dumneavoastră îmi spuneţi că totul este pregătit”, a conchis el.

Despre ce vorbeau cei doi?

În toiul Războiului rus în Ucraina, Rusia a trecut la economia de război de câteva luni.

Aceste faimoase contracte evocate de către Vladimir Putin să fie, oare, contractele pe care Guvernul vrea să le încheie cu industriaşii pentru ca aceştia să-şi transforme capacităţile în producţie militară?

Indiferent despre ce este vorba, această secvenţă a dezlănţuit imediat pasiuni pe platouri de televiziune şi reţele de socializare.

Unii au văzut în furia preşedintelui rus o ”nervozitate” faţă de situaţia militară din Ucraina şi chiar o pierdere a controlului a preşedintelui rus.

Însă Vladimir Putin este un obişnuit al acestui tip de scene şi a dovedit acest lucru în mai multe rânduri.

La 21 februarie, cu trei zile înainte să lanseze ”operaţiunea militară specială”, liderul de la Kremlin i-a tras un perdaf în public pe şeful spionajului, Serghei Narîşkin.

După ce a recunoscut independenţa regimurilor separatiste de la Doneţk şi Lugansk, în Donbas, în estul Ucrainei, Vladimir Putin i-a cerut şefului său al spionilor să se poziţioneze în acest subiect.

Din cauza ezitării şi poziţiei măsurate a lui Narîşkin, l-a somat, în cadrul unei şedinţe lunare, ”să spună lucrurile în mod clar”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *