Actualitate

De ce fel de președinte are nevoie R. Moldova: proeuropean sau prorus?

Liliana, 35 de ani, Chișinău
Eu îmi doresc un președinte care are viziuni cu adevărat proeuropene. Doar o asemenea persoană va putea face ca lucrurile să se miște într-o direcție corectă. Acesta trebuie sa aibă o gândire liberă și deschisă spre civilizație. El este obligat să respecte și să lupte pentru drepturile cetățenilor. Țara noastră are nevoie de cineva care-și dorește o schimbare și care să poată stabili relații de colaborare cu țările europene. Viitorul președinte trebuie să asculte și doleanțele poporului și să depună efort să ne scape de sărăcia și corupția în care ne-am pomenit.

Vladimir, 62 de ani, satul Sângera
Am avut președinți proeuropeni și n-au făcut nicio boabă pentru popor. Acum ar trebui să vină la putere cineva care ar fi în stare să rezolve problemele pe care le avem cu rușii. Mai mulți moldoveni lucrează în Rusia, decât în Europa. Eu am o pensie mizeră, ce folos de acorduri, relații și alte nebunii europene, dacă oamenii trăiesc din ce în ce mai rău? Te gândești că mai jos nu avem unde cădea, dar politicienii mereu ne arată că se poate.

Mihaela, 21 de ani, studentă
Despre un președinte prorus nici nu poate fi vorba. Țările europene trebuie să fie un exemplu pentru noi, spre ele trebuie să tindem. Viitorul șef al statului este obligat să aibă viziuni proeuropene și să depună efortul necesar, pentru ca și țara noastră să se integreze în UE. Eu am rude care lucrează peste hotare și nu vor să revină acasă. Acolo este mult mai bine, salariile sunt mai mari, nu este atât de multă corupție, iar cetățenii au mult suport din partea statului.

Ana, 58 de ani, Chișinău
Proeuropenii ăștia deja îmi stau în gât. Timpul lor a trecut. Rusia ne susține și ar trebui să ne întoarcem cu fața la ea, nu cu fundul – cum a fost în ultimii ani. De fapt, nu înțeleg de ce nu putem fi și cu unii, și cu alții?! Suntem o țară mică și din câte se pare, nu avem putere să ne descurcăm singuri. Da, mulți oameni lucrează în Europa, dar la fel de mulți avem și în Rusia. Eu zic că viitorul președinte ar trebui să fie neutru și să se împace cu toată lumea.

Valeriu, 71 de ani, Chișinău
Cei de vârsta mea vor cu Rusia, dar eu nu-i prea înțeleg. Am fost cu Rusia câteva decenii și n-am ajuns tare departe, acum n-ar strica să fim și cu Europa. Oricum nimeni n-o să vină să ne pună bani în buzunare. Singuri trebuie să dăm din coate. Am o pensie mică, de aceea, indiferent cine va fi următorul președinte, vreau să-l rog să nu uite de bătrâni. Eu cred că R. Moldova are nevoie de un lider cu mintea limpede, care cunoaște problemele țării din practică și nu din auzite.

Cristina, 20 de ani, Chișinău
În pofida situației de instabilitate pe acest boț de pământ și a dezamăgirilor din ultima perioadă, eu totuși aleg ca viitorul președinte să fie proeuropean. Numai pe această cale am putea ieși din criză. Europenii le-au acordat românilor milioane de euro pentru dezvoltare. Cred că și țara noastră ar putea beneficia de ajutor! E necesar să înțelegem că europenizarea Moldovei trebuie să înceapă de la fiecare cetățean, de la atitudini și dorințe. Să nu așteptăm cu brațele în sân, ca Europa să vină la noi acasă! Un președinte proeuropean nu va fi în stare să schimbe singur mentalitatea.

Anton, 31 de ani, satul Tohatin
Moldova în genere nu are nevoie de președinte! Acesta oricum nu poate face nimic și se ocupă doar de înmânarea distincțiilor de stat… 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *